Stofkammotie

stofkamdonderdag 19 november 2009 19:00

Minder lasten, meer begrip en minder bureaucratische rompslomp dat is wat de ChristenUnie Dronten morgenavond in de raadsvergadering naar voren wil brengen. Dat zal door een stofkammotie worden voorgesteld.

Naar de mening van de ChristenUnie kan nog wel een extra slag gemaakt worden om de administratieve lasten verder terug te dringen. Het mes snijdt aan meer kanten, want er kan ook gerichter aan de burger en de ondernemer om gegevens worden gevraagd. Welke bankafschriften zijn nu echt nodig bij de aanvraag van de algemene bijstand? Gegevens mogen alleen gevraagd worden wanneer het echt noodzakelijk is.

De laatste jaren zijn er veel nieuwe taken bij de gemeente terecht gekomen. Vaak zijn die taken heel snel opgepakt en ingevoerd omdat er weinig voorbereidingstijd was. Vaak was er te weinig tijd om te evalueren. Het wordt nu tijd om er eens goed en gericht naar te kijken of het niet allemaal wat handiger en klantvriendelijker kan worden ingericht. Er zijn gemeenten die daarmee ook de uitgaven aanzienlijk kunnen terugdringen. Een snel werkende en klantgerichte gemeente; voor een stap in die richting kan de stofkam door al die regels gehaald worden.

Gekoppelde documenten
TitelBestandsgrootteMIME-type
Motie stofkam84,7 kBapplication/pdfdownload

« Terug

Reacties op 'Stofkammotie'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.