Jolanda

  • Hallo, ik ben Jolanda Smits-Zwolle, geboren 44 jaar geleden op het Drentse boerenland en nu alweer bijna 16 jaar woonachtig in Dronten. Dit niet alleen, maar samen met een fijn gezin waar altijd wel iets te beleven valt met onze 3 kinderen van 7, 9 en 14 jaar. Meest waardevolle en dynamische taak in mijn leven; meegroeien met een gezin. In mijn vrije tijd breng ik graag tijd door met familie en vrienden, zet ik mij in voor de tieners in onze kerkelijke gemeente en lees ik graag nieuws en boeken.

    Daarnaast ben ik al bijna mijn hele werkzame leven werknemer bij het Leger des Heils Welzijns-en Gezondheidszorg. Bij deze werkgever heb ik verschillende functies bekleed, eerst vooral binnen het primaire proces als uitvoerder en leidinggevende. De laatste jaren zit ik op een bedrijfsmatige functie in Amsterdam, kort samengevat houd ik mij bezig met de juiste registratie van zorg aan cliënten en deelnemers. Hierachter zit een hele wereld van verschillende financieringen, contractpartijen en wetgeving. Maar uiteindelijk gaat het erom dat er de juiste hulp wordt geleverd aan de mensen die bij het Leger des Heils in zorg zijn. Het is een mooie uitdaging daar een bijdrage aan te leveren. De stichting Welzijns-en Gezondheidszorg van het Leger des Heils werkt vanuit een christelijke motivatie. Rechtvaardigheid, gerechtigheid en solidariteit zijn daarbij centrale waarden. Ze doen daarbij een beroep op de samenleving om ook die waarden vorm te geven.

    U begrijpt dit is een prachtig bruggetje naar de ChristenUnie Dronten die via 6 speerpunten hun standpunt voor de naderende verkiezingen: "Waarde(n)vol Dronten" ook vanuit een christelijke motivatie duidelijk wil maken. Dit heeft mijn steun en hier sta ik volledig achter! Al sinds mijn 18e ben ik passief lid van de ChristenUnie, stem op ze en volg ze met de gedachte dat ik mijzelf ooit nog eens politiek actief wil inzetten. Vandaar dat ik nu start als lijstduwer. Ik wil de Drontenaren motiveren naar de stembus te gaan, de standpunten van de ChristenUnie Dronten bekend maken en laten zien dat een stem op de ChristenUnie Dronten een waardevolle stem is!