Van de raadstafel

vrijdag 09 februari 2007 14:47

De maand januari zit er voor de gemeenteraad al weer op. Deze maand stonden er geen onderwerpen op de agenda die erg veel discussie opleverden. De raadsvergadering was dan ook in een half uur beklonken. We hadden het haast staande kunnen doen.

Voor deze maand stonden 19 brieven van burgers en instanties geagendeerd. Dat is wel eens minder geweest.

Twee wil ik er kort noemen:

1. een brief van de Stichting Milieugroep Dronten die op de Oostrand van onze gemeente is gericht. De gemeenteraad heeft gisteren nadrukkelijk afgesproken dat daar op zo’n kort mogelijke termijn grondig over gepraat moet worden, vooral om te komen tot een duidelijke visie. Hoe willen we onze oostelijke gemeentegrens inrichten? Steeds meer ondernemers komen met vaak prachtige plannen maar past dat ook in het geheel? Verspelen we straks teveel natuur? Geven we de werkgelegenheid voorrang? Wat doen we met de ecologische hoofdstructuur? Geeft deze Oostrand straks een “smoel” aan ons bleek gemeente-imago? Enz. enz. Een mooi onderwerp ook voor onze achterban om over mee te denken.
2. Een hele verzameling zienswijzen zijn ontvangen die allemaal gaan over het bestemmingsplan buitengebied. We hopen dat dit bestemmingsplan nu eindelijk na een veel te lange voorbereidingsperiode in de loop van dit jaar kan worden vastgesteld. Discussiepunten o.a. inrichting van het erf, zodat vrachtwagens op het erf kunnen keren, hoeveel vierkante meter mag benut worden voor nevenactiviteiten? De steeds grotere en zwaardere vrachtwagens vragen om andere wegen naar de boerderijen: wie gaat dat betalen?



Een van de akkoordstukken (daarover is 2 weken geleden in de commissie gesproken en toen al als akkoordstuk aangenomen) is een inspraakverordening, waardoor de burger en de belanghebbende beter betrokken kan worden bij de voorbereiding van het gemeentelijk beleid. De gemeenteraad kan daardoor agendapunten krijgen die door de burgers direct zijn aangedragen. De gemeenteraad bespreekt dan dit onderwerp en neemt een standpunt in. De toekomst zal uitwijzen of en hoe dit werkt en of er gebruik van wordt gemaakt.

Een begrotingswijziging is aangenomen. Deze gaat ook over de verkoop van gronden in verband met de Hanzelijn. Weet u dat ze bij Ketelhaven al bezig zijn bij de voorbereiding van zandtransport voor de Hanzelijn en weet u dat u vanaf Roggebot gerekend 2 km westelijk al voorbereidingen van de spoortunnel kunt zien?

Dronten, 26 jan. 2007,

Uw fractievoorzitter, Jaap Oosterveld.

« Terug

Reacties op 'Van de raadstafel'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.