De kerkgebouwen zijn leeg...maar zo ook het graf!

Paasgroet.pngvrijdag 10 april 2020 09:33

Dit weekend vieren we Pasen. In deze tijd extra bijzonder omdat we geen mogelijkheid hebben om met elkaar samen te komen en dit te gedenken. Hieraan denkend werden mijn gedachten getrokken naar Markus 16. Maria die naar het graf ging om Jezus te zalven. Geen hordes mensen die Jezus gingen zalven, weenden bij het graf etc. Er zijn wel wat meer mensen geweest dan alleen Maria, maar toch...geen honderden mensen maar een paar mensen om Jezus te eren.

Dat moet heel bijzonder zijn geweest. Je gaat nietsvermoedend naar de gedenkplek om vervolgens te ontdekken dat degene waarvoor je komt, niet aanwezig is. De boodschap daarna is des te meer bijzonder want ze gaan vervolgens in het graf en zien dan een jongeman zitten. Deze laat gelijk weten dat hij weet waarvoor ze komen en brengt het nieuws..."je zoekt Jezus?, die is hier niet, Hij is opgewekt!"

Eerlijk is eerlijk de vrouwen waren 'ontsteld' zo staat er. Dat brengt mij weer terug bij onze tijd. Ontsteld heeft verbindingen met ontmoedigd zijn, onthutst en ontzet. Allerlei zaken die geassocieerd kunnen worden met angst en dat is nu hetgeen waarover Jezus heel duidelijk was naar een ieder waaraan Hij verscheen. Wees niet bang! Vrede zij u. Het is begrijpelijk als deze tijd ons angst inboezemt of verdriet. Voor deze tijd willen we u daarom namens de fractie Dronten heel veel 'sjalom' - vrede wensen. Vrede, zoals de opgestane Jezus, die gebruikte, heeft de betekenis van veiligheid, heelheid en volledigheid. Het is het weten dat God in onze behoeften voorziet, ondanks alles. Het is mooi als we binnen afzienbare tijd weer samen kunnen komen maar zolang die vorm van ontmoeting er nog niet is, mogen we elkaar bemoedigen met het feit dat net als de lege gebouwen ook het graf leeg was.

Hij is hier niet,
Hij is opgestaan! Moge zijn sjalom met u zijn deze dagen.

Hartelijke groeten namens de fractie Dronten, Ingrid Paalman.

« Terug