Marloes

 • Mijn naam is Marloes Hotting-Niewold (1980). Ik ben geboren in Meppel en daar opgegroeid. In 1999 ben ik naar Groningen verhuisd om te studeren (eerst IDM, later Informatica) en in 2003 zijn Eelco en ik daar getrouwd. Onze eerste dochter is nog in Groningen geboren. In 2006 zijn we naar Lelystad vertrokken; daar kregen we nog twee kinderen. Sinds eind 2012 wonen we met veel plezier in Dronten. Toch ken ik de gemeente Dronten al langer: mijn opa en oma woonden in Biddinghuizen, en ik heb mooie herinneringen aan de oversteek met een pontje en het samen brood voeren aan de herten in Het Hertenkamp.

  In Lelystad ben ik betrokken geraakt bij het werk van de ChristenUnie, als webmaster en ‘buitenste schil’ zoals dat hier in Dronten heet: meevergaderen, meedenken en meepraten in de fractie. Dat beviel goed, en toen ik in 2014 inmiddels in Dronten woonde werd ik burgerraadslid voor de ChristenUnie.

  Gezinnen, kinderen en zorg hebben mijn hart. De afgelopen jaren is er veel veranderd op juist deze gebieden. Een van mijn speerpunten in de gemeenteraad is dan ook “veilig opgroeien is van waarde”. Daarbij willen we in alle dorpen laagdrempelige hulp bieden aan gezinnen en jongeren. We vinden het belangrijk dat voor iedereen passend onderwijs beschikbaar is in zijn eigen omgeving. Mede daardoor willen we bereiken dat Dronten voor iedereen een aantrekkelijke gemeente is: voor oud en jong.

  Ik ben lid van de GKv in Dronten-Zuid, en daar actief in verschillende commissies. Ook in de Weggeefwinkel kunt u me op donderdagochtend regelmatig tegenkomen als vrijwilliger.

  Contact? Mail mij: m.hotting@dronten.nl

   

  Twitter