Michel

  • Ik ben Michel Degenhardt. In 1986 werd ik in Dronten geboren, en sindsdien ben ik hier nooit meer weggegaan. Het bevalt me hier prima, dit is mijn thuis. Ik werk als programmeur in Lelystad, waar ik zoveel mogelijk op de fiets naar toe ga.

    Mijn interesse voor de politiek begon met de landelijke verkiezingen van 2006, toen ik zag hoe de ChristenUnie als onderdeel van Balkenende IV haar idealen probeerde vorm te geven. Daadwerkelijk deelnemen moest echter wachten tot ik mijn studie had afgerond en niet meer iedere avond laat in Dronten arriveerde. Toen had ik de tijd om eens een raadsvergadering te bezoeken, en te zien over wat voor een verscheidenheid aan onderwerpen de lokale politiek haar licht mag laten schijnen.

    De ontwerpen van de Noord en de Zuid kwamen langs, waar volgens mij de voet- en fietspaden ervoor moeten zorgen dat mensen niet alleen veilig zijn, maar zich ook veilig voelen. Ik huiverde toen ik verschillende andere partijen voor de vestiging van een coffeeshop in Dronten hoorde pleiten. Ik schrok ook toen bleek dat bewoners, met name in wijken als de Morinel, soms zo veel overlast van de omgeving ervaren dat men zich niet meer veilig voelt in de eigen wijk.

    Er waren zo veel verschillende interessante onderwerpen waar ik over wilde kunnen meedenken, dat ik besloot lid te worden van de fractie van de ChristenUnie, eerst ondersteunend, en sinds oktober 2017 als burgerraadslid.

    Contact? Mail mij: lwj.degenhardt@dronten.nl