Op bezoek bij de Voedselbank

IMG_8183.jpegdonderdag 02 november 2023 14:37

Dinsdagavond 31 oktober is onze fractie op bezoek geweest bij de Voedselbank. We hebben veel informatie gekregen, en geven graag de oproep aan jullie door om te helpen en (houdbaar) voedsel te doneren!

De Voedselbank geeft iedere donderdag en vrijdag voedselpakkettten uit aan zo'n 140-150 adressen in Biddinghuizen, Dronten en Swifterbant. Die pakketten zijn hard nodig. Er wordt geprobeerd zoveel mogelijk complete maaltijden met versproducten te verstrekken, zodat er gezond gegeten kan worden. Er zijn verschillende bedrijven en organisaties die de Voedselbank hierbij helpen door te doneren. Zo hebben de kerken geregeld inzamelingen voor de Voedselbank, vaak met een thema als Italiaans of Stamppotten. Uw hulp, ook als donateur, is van harte welkom en we bevelen de Voedselbank graag bij u aan.

Ook hoorden we de vraag die ook bij ons als fractie en in de gemeenteraad regelmatig speelt: lukt het ons om iedereen te bereiken die onze hulp kan gebruiken? Zijn de drempels om (misschien wel voor het eerst) hulp te vragen niet te hoog? De criteria om in aanmerking te komen voor hulp van de Voedselbank zijn bij de start van de energiecrisis verruimd, zodat meer gezinnen hulp kunnen krijgen om ieder dag een gezonde maaltijd op tafel te zetten.
Kunt u hulp gebruiken maar twijfelt u of u in aanmerking komt, neem dan gerust contact op met de Voedselbank. Uw aanvraag wordt vertrouwelijk behandeld: https://vbdronten.nl/ik-zoek-hulp/

« Terug