Vragen voor het College

donderdag 12 januari 2006 00:12

De fractie van de ChristenUnie Dronten wil een aantal actuele zaken aan de orde stellen in de commissie Algemene Zaken van donderdagavond aanstaande.

Vragen voor het College van de fractie van de ChristenUnie in Dronten:
 
Brand- en gevolgschade Kompas en Flevosprong
De gemeente Dronten schat de brandschade aan de scholen Het Kompas en de Flevosprong in Dronten in een eerste raming op 650.000 euro.
De vier kleutergroepen van de scholen zitten nu in andere lokalen dan normaal. Ook hebben zij hun schriften en ander lesmateriaal nog niet, zo meldt Omroep Flevoland.
1. Kan de wethouder aangeven wat naar zijn mening de directe en indirecte schade is van de schoolbrand eind december? 
2. Wie draagt de financiële gevolgen?
3. Wat zijn de gevolgen voor de betrokken scholen en leerlingen?
 
Bibliotheek
De openingsuren van de bibliotheek is in het vierde kwartaal 2005 verruimd, waardoor tegemoet gekomen kan worden aan de voorwaarden die aan een basisbibliotheek worden gesteld. De gemeenteraad heeft voor die periode via deze verruiming van de openingstijden via een subsidie mogelijk gemaakt.
1. Kan de wethouder al aangeven wat de ervaringen van de bibliotheek zijn geweest en welke mogelijkheden hij ziet voor de bibliotheek in 2006?
2. Hoe heeft de wethouder de taakstellende bezuiniging waartoe de gemeenteraad in 2005 heeft besloten met de bibliotheek gecommuniceerd mede ook in relatie tot de wens om te komen tot een basisbibliotheek?
 
Consumentenvuurwerk en opslag Broekhoff
In de pers hebben we in deze eerste dagen van dit nieuwe jaar kunnen lezen dat TNO recent in Polen een test heeft uitgevoerd waarbij een vuurwerkopslag was nagemaakt met daarin het lichtste evenementenvuurwerk. De explosie bleek tot verrassing van de aanwezige experts beduidend zwaarder te zijn dan die in “Enschede”. Nu is er in maart 2005 een rampbestrijdingsplan voor o.a. Broekhoff International Vuurwerk BV vastgesteld gebaseerd op het weren van professioneel vuurwerk en gericht op consumentenvuurwerk op basis van de expertise die toen voorhanden was.
Nu de explosieve kracht van opgeslagen consumentenvuurwerk kennelijk veel groter lijkt te zijn dan eerder is aangenomen wil de ChristenUnie het College de volgende vragen stellen:
1. Heeft het College genoemde berichtgeving ook vernomen?
2. Welke stappen heeft het College vervolgens genomen?
3. Wat zijn de bevindingen en welke maatregelen wil het College nemen om de veiligheid van bewoners en bedrijven zo optimaal mogelijk te realiseren?
 
Zorgtoeslag en WWB-uitkering
1. Is het juist dat de alleenstaande bijstandouder zowel in 2005 als in 2006 recht heeft op een uitkering van €769 per maand, terwijl het ziekenfonds in 2005 €40.40 per maand en in 2006 €98 kost met een zorgtoeslag van €34?
2. In hoeverre denkt u op korte termijn een collectiviteitregeling te kunnen treffen voor deze doelgroep zodat de kennelijke financiële achteruitgang kan worde opgevangen?
Labels

« Terug

Reacties op 'Vragen voor het College'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.