Fractienieuws

donderdag 18 oktober 2012 00:00

Het vergaderseizoen 2011/2012 hebben we afgesloten met een informele ontmoeting met fractieleden, steunleden van de fractie, bestuur, Siebe de Graaf als bestuurslid van het waterschap en Roelof Siepel, fractievoorzitter van de provinciale fractie. Een nieuwe vorm van samenzijn waarbij dankbaar mag worden teruggezien samen met hen die actief zijn vanuit de ChristenUnie in Dronten.

Op deze avond hebben we als fractie ook afscheid genomen van Gerard Corjanus, onze netwerkspecialist op en top. Hij wil het na een decennium actieve dienst binnen de politiek rustiger aandoen en vindt dat hij plaats moet maken voor de jongere generatie. Ook langs deze weg willen we Gerard hartelijk dankzeggen voor zijn adviezen en zijn vele werk. Gods zegen in je verdere leven gewenst en…. Je kondigde aan af en toe nog even bij de fractie langs te willen komen

  

De fractie mag terugzien op een goed vergaderjaar, waarbij de fractie vaak een brug heeft kunnen slaan tussen verschillende belangen, meningen en standpunten.

Een voorbeeld daarvan is het hospice dat binnenkort hoopt te starten in 2 woningen bij de Open Hof. Op initiatief van de ChristenUnie en het CDA zijn er extra mogelijkheden gecreëerd om het hospice mogelijk te maken. Gezien de drievoudige vergrijzing in Dronten is een gespecialiseerd huis met veel steunmogelijkheden van deskundigen, vrijwilligers en familie voor de laatste levensfase nog iets dat niet bestaat in Dronten. Bij de avond van de Kroonbede is voor het hospice in oprichting nog gecollecteerd en een mooi bedrag verzameld. Er wordt nu door een actief bestuur hard gewerkt om het van de grond te krijgen.

Met het hospice komen we ook op een ander punt, nl. de rol van de overheid. De fractie is van mening dat er een kleine en actieve overheid moet klaarstaan voor de burger die dat nodig heeft. Daarbij is het van belang dat de overheid het particulier initiatief stimuleert, desgewenst verbindt, meedenkt en faciliteert. Dit geldt bijvoorbeeld ook voor de barak die vanwege de komst van de trein afgebroken moest worden. Tot de jaarwisseling is de opslag door de gemeente bekostigd in de hoop dat er een organisatie of een groep van mensen opstaat die het initiatief neemt om de pioniersbarak een nieuwe functie te geven in welke vorm dan ook. De gemeente denkt hierin mee, zoekt gegadigden in de samenleving enz. maar gaat het niet zelf exploiteren. Tot nu toe is er nog geen duidelijke oplossing. Ziet u mogelijkheden? Neem dan contact op met Marianne Witteveen. Tel.nr. 314608.

Als laatste wil ik noemen dat er ook een opvolger voor Gerard klaarstaat, nl. Piet van Voorst, zesde op de lijst, na de verkiezingen een tijdje actief geweest als burgerraadslid en toen afscheid moeten nemen vanwege privé-omstandigheden. Dit voorjaar meldde Piet zich weer bij de fractie. De redenen om te moeten stoppen waren weggenomen en hij miste de politiek erg. Genietend maakte hij zijn eerste fractievergadering dit jaar weer mee, ook volop deelnemend bij het formuleren van het fractiestandpunt. Piet, van harte welkom. 

Het komt geregeld voor dat we met een man/vrouw of 8 tot 10 de fractievergadering beleggen met levendige discussies.

Dit jaar hebben wij veel mensen vanuit de achterban die geïnteresseerd zijn en een maand of langer meelopen met de fractie. We hebben al eerder Wilfred Kamermans mogen begroeten als burgerraadslid en er is nog 1 vacature voor de functie van burgerraadslid. Op dit moment wordt de fractie door meerdere mensen uit onze achterban met verschillende kwaliteiten gesteund. Dit wordt zeer gewaardeerd en maakt het geluid van de ChristenUnie in Dronten sterker. In deze tijd van een diepe recessie zijn er veel mensen die daardoor getroffen worden. Ook de jeugdwerkloosheid neemt sterk toe. Er is nog veel eenzaamheid en steeds meer mensen worden financieel getroffen en raken ook financieel geheel uit balans. Daar liggen specifieke taken voor de ChristenUnie. Wilt u ons gedenken in uw gebeden?  Heeft u ook interesse in het politieke werk of heeft u een vraag? neem dan met de fractie contact op. Mijn telefoonnummer: 06-55196058.

Namens de fractie,

26 september 2012,

Jaap Oosterveld

fractievoorzitter.

Labels

« Terug

Reacties op 'Fractienieuws'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.