Zwerfafval in de gemeente

zwerfafval-0705maandag 15 april 2013 00:00

Tijdens de afgelopen commissievergadering heeft de ChristenUnie Dronten een aantal vragen gesteld. Een van de vragen ging over het zwerfafval in de gemeente.
De wethouder gaf de ChristenUnie een groot compliment door in zijn beantwoording te benoemen dat de ChristenUnie bekend staat als een partij die zich bekommert om de rommel in Dronten.
Houdt Dronten schoon is voor de ChristenUnie in het kader van Duurzaamheid inderdaad een belangrijk punt. Alleen al voor eventuele nieuwe bewoners is het goed om bewust om te gaan met (zwerf)afval. In het verleden heeft het college al een prachtig voorbeeld gesteld met het verzorgen van afvalbakken op de zogenoemde ‘snoeproute’.
Nu is er op meer plaatsen in Dronten sprake van overmatige rommel. Vooraf het fietspad richting Swifterbant net buiten Dronten West is een plek waar enorme ladingen afval wat zomaar in de berm wordt gegooid. De ChristenUnie heeft zich tijdens de afgelopen commissievergadering hardop afgevraagd of hier geen actie op kan worden ondernomen.
Daarnaast zien wij ook een prachtig bos als het Wisentbos zich ontwikkelen tot een plek waar mensen graag recreëren. Maar als je daar een lekkere picknick hebt gehouden, moet je je rommel wel weer meenemen, want je kunt het nergens kwijt. Helaas zien we ook daar langs alle paden, maar ook naast de bankjes allerlei rommel liggen.
De wethouder heeft op onze vragen gereageerd dat hij gaat onderzoeken hoe de beide plekken erbij liggen en dat hij er bij ons op terug zal komen met een voorstel. De fractie van de ChristenUnie ziet uit naar dat voorstel. Ondertussen kunnen wij als mens en medegebruiker, maar zeker ook als christen natuurlijk ons inzetten om ervoor te zorgen dat dit probleem niet telkens groter wordt. Hebben wij die opdracht niet heel duidelijk gekregen?

Met vriendelijke groet,
Marianne Witteveen
Labels

« Terug

Reacties op 'Zwerfafval in de gemeente'

chris, chris (renton) renton [871708]
Geplaatst op: 09-01-2015 06:39
Beschikbaar in een Nep Horloges verscheidenheid van metalen, kleuren van wijzerplaten zwart, goud, wit en Hublot Replica soorten armbanden metaal of leer, de Cockpit allen die niet noodzakelijkerwijs een chronograaf hoeft, moet verleiden maar op zoek naar een robuust en betrouwbaar horloge in de grote traditie van de Breitling wrist instrumenten. Deze nieuwe modellen zijn verkrijgbaar in staal, tweekleurige staal en roze goud versie en in een kostbare roze goud versie.

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.