Werkbezoek aan Oostelijk Flevoland

dinsdag 27 februari 2007 20:22

Vrijdag jl. bracht de ChristenUnie een werkbezoek aan Oostelijk Flevoland. De belangstelling van de provinciale en plaatselijke bestuurders was dit keer in het bijzonder gericht op de ontwikkelingen van de Oostrand tot dusver en de mogelijkheden ervan in de nabije toekomst. In het gemaal Colijn werd aandacht besteed aan de rol die het gebied speelt in de waterbeheersing van Flevoland. Door de zandige bodemgesteldheid kan er betrekkelijk lang overtollige neerslag worden vastgehouden.

In het prachtig gelegen landhuis nabij de boomkwekerij Tonsel werd uiteengezet hoe men natuur kan ombouwen tot cultuur zonder dat men daarbij als ondernemer onoverkomelijke financiële risico’s behoeft te lopen. In het van oorsprong zo vlakke licht glooiende, strak ingerichte landschap liggen nu terpen te wachten op de bouw van mooie landhuizen. In het komende voorjaar en zomer zal men er al van de bloemenweiden kunnen genieten. Om een landhuis te kunnen betrekken moet men wel wat langer wachten, maar ze komen er stellig. Zo werd beweerd. En er is belangstelling.

Met enige verbazing zag het gezelschap de vorderingen van de werkzaamheden aan de tunnel waarmee de Hanzelijn het Reve Abbertbos en het Vossemeer zal doorsnijden. De trein komt eraan. Dat is nu wel duidelijk.

Maar de ijsbaan op het terrein van Dorhout Mees is er eerder. Op de kop af 44 jaar geleden reed de toenmalige scholier Dick Schutte, toen scholier nu de lijsttrekker van de ChristenUnie in Flevoland, de Veluwemeertocht, Roggebotsluis-Harderwijk vice-versa, recht-toe recht-aan. De Veluwemeertocht kan niet jaarlijks gereden worden. De Dorhout Mees-tocht wel. Vanaf eind 2007. Vijf kilometer in de rondte in een boeiend landschap met een nog voortdurend uitbreidend aantal “holes”. En er komt nog veel meer, fasegewijs.
Het vraagt allemaal veel geduld en goed overleg. En hier en daar wat schuiven ten behoeve van de infrastructuur.

Het werkbezoek werd afgesloten in het winkelcentrum Suydersee. Aan het winkelend publiek werd een verkiezingsfolder aangeboden. Met een gebakje, als uitdrukking van de dankbaarheid voor het kunnen aanvaarden van regeringsverantwoordelijkheid. De vrijwilligers van de Wereldwinkel, van Het Baken en enkele mantelzorgers werden in het kader van de Kanjeractie met een taart verrast door Dick Schutte. Wat moet de samenleving zonder vrijwilligers?

« Terug

Reacties op 'Werkbezoek aan Oostelijk Flevoland'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.