ChristenUnie wil doorgaan in het College

woensdag 07 november 2007 12:01

Opvolger wethouder niet uit de fractie. Voortzetting coalitie ligt meest voor de hand. Selectiecommissie stelt profielschets op. Drie scenario's in overweging genomen.

De fractie van de ChristenUnie heeft dinsdagavond unaniem besloten door te willen gaan in de coalitie met het CDA en de PvdA. Dit is de conclusie nadat wethouder Siebe de Graaf vorige week helaas heeft moeten besluiten ontslag te nemen. De contacten met de beide andere coalitiepartijen de afgelopen dagen leveren voldoende basisvertrouwen op om tot dit besluit te komen.

Wanneer het verkiezingsprogramma naast coalitieprogramma en collegeprogramma worden gelegd wordt al snel duidelijk dat voortzetting van de coalitie de meest voor de hand liggende route is. De belangen van de kiezer kunnen op deze manier het beste worden behartigd. De gewenste opvolger van Siebe de Graaf zal niet uit de huidige fractie komen omdat er geen kandidaat beschikbaar is. De huidige fractie kan daarmee in stand worden gehouden, van groot belang voor de continuïteit.

Er is een 3-hoofdige selectiecommissie geïnstalleerd, die direct aan de slag is gegaan. Eind vorige week lag er al een profielschets, op grond waarvan de nieuwe wethouder kan worden geselecteerd. Het scenario om als coalitiepartij te stoppen is hiermee vervallen. Wat overblijft zijn de scenario’s:

  1. zoeken naar een geschikte kandidaat wethouder uit eigen Dronter gelederen
  2. zoeken naar een geschikte kandidaat wethouder, die nu buiten Dronten woont
  3. voortzetten van de coalitie op andere wijze zonder directe vertegenwoordiging van de ChristenUnie in het College.

Het laatste scenario heeft niet de voorkeur van de fractie. De selectiecommissie zal voortvarend en zorgvuldig aan de slag gaan. Over enkele weken zal de voortgang gemeld worden.

« Terug

Reacties op 'ChristenUnie wil doorgaan in het College'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.