Uit de fractie:

woensdag 21 januari 2009 15:21

Na een tijd van bezinning in het kerstreces begint de politieke agenda weer gevuld te raken. Het Feest van het Licht, de boodschap van vrede, maar ook het samenzijn in kerkelijke gemeente, gezin en familie dreigt weer verdrongen te worden door de dagelijkse beslommeringen. Tegelijkertijd wordt in deze periode de wereld niet alleen overschaduwd door de economische crisis, begonnen met de wereldwijde val op de beurzen. De strijd tussen Israël en de Hamas raakt toch diep. De wereld is ook zo klein. Arie Slob heeft begin januari Israel ook opgezocht om zich daar beter te laten informeren. De beelden van de oorlogsellende dringt via tv en internet gemakkelijk de woningen binnen. Een verscheurd gebied. Al vele vele jaren lang.

Hoe kan het bloedvergieten daar worden beëindigd? Hoe kunnen volkeren leren om in deze tijd niet de wapens op te pakken? Direct na het kerstfeest een losgebarsten inferno!!?? Laten we hopen en bidden dat hier toch een oplossing mag komen.

Op het moment dat ik deze bijdrage schrijf komt het Calvijnjaar op allerlei manieren op mij af. De website van de ChristenUnie meldt dat André Rouvoet met Boris van der Ham van D66 in debat gaat op het VU-podium. Trouw heeft zelfs een Calvijnmeter ontwikkeld waar u door beantwoording van 25 vragen kunt meten of u echt wel een calvinist bent. 500 jaar geleden werd Calvijn geboren. De politieke erfenis is groot. Er zijn vele raakvlakken te vinden met de ChristenUnie. Leuk om die meter in te vullen. Het loopt er echter storm, waardoor de meter traag werkt en mijn uitslag maar niet gepresenteerd wordt. Toch wel opvallend dat in een post-christelijk tijdstip zoveel mensen deze calvijnmeter invullen. Daar zullen toch veel mensen onder zijn die raakvlakken hebben met de ChristenUnie. Hoe komen we daarmee in contact? Een vraag die ook voor ons mooie Dronten geldt. Hoe kunnen we meer contact krijgen met de achterban en hoe kan de achterban de fractie meer voeding geven?

Bestuur, fractie en wethouder richten zich op het nieuwe jaar, 2009 al weer. Het jaar waarin de voorbereidingen op de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2010 een belangrijke plaats inneemt. De fractie heeft samen met de wethouder in december een bezinningsbijeenkomst gehad waarin de balans is opgemaakt. Wat is er tot nu toe gerealiseerd, wat kan nadrukkelijk nog op de rol gezet worden en welke nieuwe speerpunten zijn er? 2009 wordt voor de gemeenteraad een belangrijk jaar. Er staan nog veel belangrijke beslissingen op stapel, waaronder het Multi Functioneel Centrum in Biddinghuizen.
De fractie is ook blij met de versterking die is gekomen. Zowel Piet van Voorst als Marianne Witteveen zijn inmiddels benoemd als burgerraadslid. Marianne zal voor een groot deel van de leden geen onbekende zijn. Zij schrijft over zichzelf: "Ik ben getrouwd met Marnix, moeder van 4 kinderen in de leeftijd van 12 tot 20. Naast mijn gezin werk ik 4 dagen in de week als personeelsfunctionaris. In mijn vrije tijd houd ik ervan creatieve dingen te doen, daarnaast leid ik een kinderkoor. De politiek stelt mij in staat om mij ook op die manier in te zetten in de samenleving. Het zou mooi zijn als ik met mijn enthousiasme op termijn een steentje mag bijdragen in het verder op de kaart zetten van de ChristenUnie'.
Piet van Voorst woont nog niet zo lang met vrouw en kinderen in Dronten. Piet verdient zijn brood in de weg- en waterbouw en wil zich nu vooral richten op het terrein van de ruimtelijke ordening. Hij zal daarin veel optrekken met Adriaan Goudswaard. Bij een volgende gelegenheid zal hij zich verder voorstellen.

Toch blijft de fractie roepen: "Er kunnen er nog meer bij". Er is meer dan genoeg werk aan de winkel waarbij de fractie ondersteuning kan gebruiken. Zo wil Truus Kuipers zich graag meer richten op de pr-kant en tegelijkertijd het burgerraadslidmaatschap beëindigen. Dat betekent dat er dan weer een vacature is. Mocht u daarvoor belangstelling hebben, neemt u dan contact met mij op. Ook zoeken we nog iemand die ons ondersteuning kan geven bij het uitbouwen van de website.

Heeft u interesse, neemt u dan contact met mij op. Er is nog veel te doen op allerlei terrein. Wilt u dit werk ook in uw gebeden opdragen aan onze grote Verlosser?

De fractie wenst u een gezond, veilig en gezegend 2009.

Namens de fractie,

Jaap Oosterveld,
Fractievoorzitter
06-55196058.

 

« Terug

Reacties op 'Uit de fractie:'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.