Filip van As kandidaat wethouder ChristenUnie Zwolle

1015287.JPGwoensdag 14 april 2010 09:36

Vandaag is bekend geworden dat Filip van As door de ChristenUnie in Zwolle als wethouderkandidaat wordt voorgedragen. Dit zal formeel in de raadsvergadering in Zwolle van a.s. maandag worden behandeld, waar hij met vier andere wethouderkandidaten wordt voorgedragen vanuit de coalitie CDA, VVD, PvdA en ChristenUnie.
De ChristenUnie in Dronten wil Filip van harte feliciteren met deze voordracht.

Filip van As volgde in december 2007 Siebe de Graaf op. Hij is daarvoor 8 jaar raadslid en vervolgens bijna 2 jaar wethouder in Leiden geweest.

In Dronten heeft Filip van As zich snel ingewerkt in een portefeuille, die voor hem grotendeels nieuw was en waarin financiën, onderwijs en duurzaamheid de boventoon voeren.

In deze periode is het preventief financieel toezicht door de provincie beëindigd, zijn de contacten met het onderwijsveld in Dronten verder aangehaald, waarbij o.a. het onderwijsstation groen licht heeft gekregen en is het onderwerp van duurzaamheid ook op de Dronter kaart gezet.

Als wethouder van buiten heeft hij zich met onmiddellijke ingang na zijn benoeming ook in de gemeente Dronten gevestigd.

De fractie zal zich wel moeten beraden over deze situatie. De ChristenUnie zal in het demissionaire College immers niet meer rechtstreeks vertegenwoordigd zijn. Daar komt bij dat er eventueel op zoek gegaan moet worden naar een nieuwe wethouderkandidaat voor de ChristenUnie in Dronten. Dit is uiteraard afhankelijk van het verloop van de formatiebesprekingen.

De ChristenUnie wenst Filip een goede periode in de provinciehoofdstad van Overijssel en bovenal Gods leiding toe.

« Terug

Reacties op 'Filip van As kandidaat wethouder ChristenUnie Zwolle'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.