Overweldigende zege op gemeenteraadsverkiezingen!

woensdag 08 maart 2006 00:25

In plaats van die op afgelopen maandag gepeilde ene zetel werd de ChristenUnie om half elf in de Raadzaal blij verrast met maar liefst 3! In de vorige periode waren dat er 2. Verder waren PvdA (van 3 naar 5) en de SP (uit het niets gelijk op 3) grote winnaars. CDA blijft de grootste partij met 7 zetels (eerder 8). Grote verliezer is Leefbaar Dronten. Zij gingen van 6 naar 2. Voor de gedetailleerde uitslag, zie de speciale verkiezingswebsite van de gemeente Dronten (www.dronten.nl).

ChristenUnie is blij met deze grote winst. Lijsttrekker Siebe de Graaf noemt het een onverwacht succes, en dankt het CDA (7 zetels) voor het aangaan van de lijstcombinatie. "Omdat wij het grootste aantal reststemmen hadden, pakte dat voor ons gunstig uit [in deze lijstcombinatie]. Zonder de lijstcombinatie had het CDA waarschijnlijk 8 zetels gehad en wij twee."
Géke Vinke, scheidend fractievoorzitter, kijkt terug op een bewogen tijd. Bij het zien van de lage prognose (slechts 1 zetel) kreeg zij het gevoel zich te moeten verantwoorden, maar nu het zó anders is uitgepakt, moet ze dat eigenlijk ook! In de eerste plaats dankt ze God hiervoor, en daarnaast ook alle fractie- en steunfractieleden voor hun inzet.
"In de afgelopen tijd is er veel campagne gevoerd, en dat heeft duidelijk wat opgeleverd. Maar het moet hier niet bij blijven, er moet ook juist de komende tijd veel energie worden gestoken in de politiek," aldus Géke Vinke.

Siebe de Graaf, Jaap Oosterveld en Adriaan Goudswaard zullen plaatsnemen in de nieuwe gemeenteraad. Morgenochtend beginnen de onderhandelingen over het college, dus Siebe de Graaf zocht vroeg zijn bed op. "Er zijn veel mogelijkheden met deze uitslag, daar valt veel over te speculeren."

De ChristenUnie bedankt iedereen die op haar gestemd heeft.

« Terug

Reacties op 'Overweldigende zege op gemeenteraadsverkiezingen!'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.