Gemeente Dronten heeft zich aangesloten bij het Burgernet

maandag 12 december 2011 00:00

Omroep Flevoland meldt vandaag (12 december) dat de gemeente Dronten zich heeft aangesloten bij Burgernet, een samenwerkingsverband tussen de inwoners, de gemeente en de politie. 

De ChristenUnie is daar heel blij mee. Vooral de PvdA heeft zich er lokaal hard voor gemaakt, maar ook de CU in Dronten is hier groot voorstander van en heeft het ook in het verkiezingsprogramma 2010 opgenomen. Het Burgernet is ook door de CU in het laatste kabinet Balkenende ingebracht en opgenomen in het coalitieakkoord. Er zou eerst een proef worden gedraaid met enkele tientallen gemeenten. Het wordt nu al zo breed gedragen dat al een aanzienlijk deel van alle Nederlandse gemeenten is aangesloten bij Burgernet. 

Via de telefoon is het mogelijk om de burgers die bij het telefonisch netwerk zijn aangesloten een bericht te sturen over vermiste personen, maar ook over inbraken en geweld. De burger kan op deze manier veel beter worden gewaarschuwd, kan de ogen en oren vormen voor de politie en kan via deze korte en snelle lijn de politie o.a. van goede tips voorzien.

Dit bevordert de veiligheid, vergroot de pak- en opsporingskans en geeft de goede mogelijkheid om snel te handelen zonder allerlei vertragende tussenschijven.

De CU vindt het een goede zaak dat ook Dronten zich nu hierbij heeft aangesloten. Het brengt de burger en de politie dichter bij elkaar, aanvullend met ieder zijn of haar eigen mogelijkheden en kwaliteiten. 

« Terug

Reacties op 'Gemeente Dronten heeft zich aangesloten bij het Burgernet'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.