ZAP je mee of zap je weg?

donderdag 09 februari 2012 00:00

De CU Dronten is in de afgelopen periode benaderd door enthousiaste burgers die zich bezighouden met een heel bijzondere activiteit, namelijk ZAPpen. CUraadslid Marianne Witteveen was erg nieuwsgierig naar de aard van deze activiteit. Al direct na het eerste contact was de fractie van de ChristenUnie enthousiast. ZAPpen is iets wat we allemaal moeten doen… 

Speciaal in dat voorbeeldgedrag ligt de uitdaging rond dit ZAPpen. De CU heeft in de persoon van Marianne gezien wat voorbeeldgedrag met je doet. Plotseling ga je meedoen. Je ziet zelf ook zwerfafval liggen en voor je het weet pak je het op… Want dat is de betekenis van ZAP: Zwerf Afval Pakkers 

Het is belangrijk dat we aandacht schenken aan alle aspecten van duurzaamheid. In het conceptplan duurzaam Dronten wordt in de samenvatting gewezen op het feit dat duurzaamheid niet iets is wat nieuw is, maar dat er in het verleden al veel gedaan is op dit gebied. De voorbeelden zijn legio. Tussen die voorbeelden staat ook de zwerfvuilactie. De CU is blij met deze losse acties, maar ziet intussen dat er nog steeds heel veel zwerfvuil wordt gevonden.

We zijn blij met individuele ZAPpers, maar willen het college graag oproepen tot structurele acties, zodat deze en andere acties op het gebied van afval regelmatig onder de aandacht komen. De slogan van deze pakkers: Ik erger me niet aan zwerfafval, ik ruim het op.

Vandaar dat de CU Dronten het college een aantal vragen heeft gestuurd.

De fractie ziet uit naar de antwoorden van het college.

Vraag 1: 

Bent u bekend met de website nederlandschoon.nl en de aanbevelingen die daar op gemeentelijk gebied worden gegeven.

Vraag 2:

Bent u bekend met het fenomeen ZAPpers en ziet u mogelijkheden om de inzet van deze mensen te vergroten, het enthousiasme van deze mensen te delen met anderen of hen eventueel te belonen. 

Vraag 3:

Op 10 maart is er de landelijke opschoondag. Worden er vanuit het college nog activiteiten opgezet om aan deze dag mee te doen?

*****************************************************************************************

Voor verdere vragen kunt u contact opnemen met: Marianne Witteveen, tel. 0321314608

« Terug

Reacties op 'ZAP je mee of zap je weg?'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.