Sleutel van het stationstoilet is terug

Station-Drontenwoensdag 30 januari 2013 00:00

Tijdens de commissievergadering van 17 januari heeft de ChristenUnie aandacht gevraagd voor het enige toilet bij het prachtige nieuwe station in Dronten. In de gemeenteraad is de afgelopen jaren gehamerd op goede stationsvoorzieningen, zoals toilet, lift, trappen, bankjes etc. Bij de opening van het station, begin december, was er al een briefje op de deur van het toilet geplakt dat deze buiten gebruik was en 6 weken later waren de restanten van dat briefje nog steeds op de toiletdeur te vinden.

Aanleiding dus om daar actie op te zetten en opgepakt door de fractie van de ChristenUnie.

Wethouder Hans Engelvaart gaf op zijn eigen manier in de commissievergadering antwoord en vertelde van contacten met NS, ProRail en de aannemer niet veel wijzer te zijn geworden. De sleutel is weg en nog niet teruggevonden. De Wet van Murphy was hier van toepassing. De NS is al dagen bezig überhaupt in het toilet te komen om het toilet de komende weken te repareren en beschikbaar te stellen aan de reizigers. De NS maakt excuus aan de Dronter bevolking.

Hij eindigde de beantwoording met een anekdote: . Een Belg had een NS’er aangesproken met de vraag of er hier ook een toilet was. De NS’er zei voor het gemak dat het er wel is, maar verstopt is. Deze Belg vond het geen probleem en zei: “ik vind hem wel”.

Gisteravond, 26 januari, bleek dat het toilet in gebruik is. Meteen maar even uitgeprobeerd. Met een muntstuk van 50 cent kan toegang verkregen worden van een ruim toilet, ook toegankelijk voor mensen met beperkingen. In het toilet zijn ook voorzieningen om een baby te verschonen. Kortom alles erop en eraan. Iemand, toch deze Belg? Heeft de sleutel gevonden en het toilet in gebruik genomen. Nu maar hopen dat we ook zuinig zijn op dit publieke toilet.

« Terug

Reacties op 'Sleutel van het stationstoilet is terug'

chris, chris (renton) renton [871708]
Geplaatst op: 09-01-2015 06:39
Beschikbaar in een Nep Horloges verscheidenheid van metalen, kleuren van wijzerplaten zwart, goud, wit en Hublot Replica soorten armbanden metaal of leer, de Cockpit allen die niet noodzakelijkerwijs een chronograaf hoeft, moet verleiden maar op zoek naar een robuust en betrouwbaar horloge in de grote traditie van de Breitling wrist instrumenten. Deze nieuwe modellen zijn verkrijgbaar in staal, tweekleurige staal en roze goud versie en in een kostbare roze goud versie.

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.