Gezocht: fractieassistent m/v voor de gemeenteraadsfractie van de ChristenUnie

Telefoondinsdag 01 december 2015 16:50

De fractieassistent is de spil van de fractie en de front-office voor iedereen buiten de fractie. Degene die (bijna) alles weet en hoever het ermee staat.  De ondersteuner, de initiator, de uitvoerder en bewaker in één persoon. Daarbij vrolijk en opgewekt met oog voor persoonlijke en politieke verhoudingen. Maar bovenal een christen in hart en nieren. ChristenUnie lidmaatschap is vanzelfsprekend of behoort tot de eisen.

 

Plek in de fractie:

Werkt vooral nauw samen en in opdracht van de fractievoorzitter en de fractie en verleent ondersteuning aan het bestuur van de kiesvereniging.

 

Plek in de raad:

Vormt een brugfunctie tussen fractie en griffie. Onderhoudt contacten met diverse geledingen binnen de ChristenUnie, andere partijen en verdere relaties van de fractie.

 

Vaardigheden:

Politiek inzicht, communicatief vaardig, doortastend. Proactief handelend, dienstverlenend. Accuraat en zorgvuldig. Kan spreken en zwijgen. Heeft gevoel voor humor. Flexibel. Uiteraard ben je digitaal zeer vaardig en heb je kennis van moderne media.

 

Concrete taken:

* notuleren/maken van actielijsten van de fractie- en bestuursvergaderingen,

*  opstellen van de agenda’s,

* plannen en organiseren van diverse politieke uitingen,

*  verzorgen van de communicatie richting externen,

*  ondersteunen van de campagneleider bij verkiezingen.

Kortom, je bent de regelaar van fractie en bestuur!

 

*   Deze functie vereist een flexibele inzet van 6 tot 10 per week. Veelal in de avond. Daar staat een vrijwilligersvergoeding tegenover.

 

Naast deze vergoeding krijg je de unieke gelegenheid een bijdrage te leveren aan het christelijke geluid in de gemeente Dronten. Je doet ervaring op met het politieke handwerk en krijgt inzicht in het bestuur van een gemeente.

Een echte verrijking van je leven (en jouw CV) dus.

Belangstelling? Schrijf voor 31 mei een bondige motivatie met CV naar fractievoorzitter Jaap Oosterveld via jaapoosterveld@jaapoosterveld.nl.

 

« Terug

Reacties op 'Gezocht: fractieassistent m/v voor de gemeenteraadsfractie van de ChristenUnie'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.