Blij met onderzoek naar zwemvaardigheid

20171204 zwemvaardigheidmaandag 04 december 2017 12:34

De ChristenUnie is erg blij dat de wethouder wil gaan onderzoeken of een herinvoering van het schoolzwemmen in Dronten mogelijk en gewenst is. Hiervoor was de partij, samen met GroenLinks en PvdA, mede-indiener van een motie van de SP.

Zwemmen is een basisvaardigheid die alle kinderen zouden moeten beheersen, zeker ook in het waterrijke Dronten. Uit landelijke gegevens blijkt dat de zwemvaardigheid van kinderen sterk te wensen overlaat. De regels voor zwemdiploma's worden daarom per 1 januari flink aangescherpt. Er zijn echter ook nog steeds kinderen die geen zwemdiploma hebben, of na het behalen ervan te weinig oefenen zodat de zwemvaardigheid toch onvoldoende is. Dit heeft een negatieve invloed op de veiligheid van kinderen. Ook zijn in Dronten de zwemlessen relatief duur, wat voor een aantal ouders een drempel kan zijn. 

Voor de ChristenUnie zijn dit voldoende redenen om te pleiten voor een uitgebreid onderzoek naar de zwemvaardigheid van kinderen in Dronten. Mocht uit dit onderzoek blijken dat deze inderdaad onder de maat is, dan zou een herinvoering van het schoolzwemmen wat de partij betreft zeker tot de mogelijkheden behoren. Uiteraard moet hierbij goed worden gekeken naar wie verantwoordelijk is, of het niet teveel belasting voor de scholen met zich meebrengt en welk kostenplaatje erbij hoort. 

De wethouder heeft toegezegd in mei met de resultaten van het onderzoek te komen. 
Klik hier voor de ingediende motie. 

« Terug