Openstelling Albert Heijn Dronten

zaterdag 26 februari 2011 00:00

Naar aanleiding van vragen van verschillende leden en burgers over de openstelling van een specifieke winkel op alle zondagen zijn wij informatie in gaan winnen over de juiste gang van zaken betreffende dit onderwerp.

Toen de ChristenUnie in het college zat, was er een akkoord voor 8 winkelzondagen.

In het nieuwe college zit de CU in de oppositie en direct kwam er een collegevoorstel om dit naar 12 zondagen te brengen. Natuurlijk was de CU hierop tegen, maar mede dankzij de steun van het  CDA is dit aangenomen.

Nu blijkt dat er in de landelijke regelgeving de mogelijkheid bestaat voor supermarkten om iedere zondag open te zijn. Deze openstelling geldt voor 1 winkel per 15.000 inwoners. Dronten met haar 40.000 inwoners mag dus 2 vergunningen afgeven. Er is inmiddels in Dronten één vergunning afgegeven voor wekelijkse openstelling, mits men enkel openstelt tussen 16.00 uur en 19.00 uur en tijdens de winkelzondagen geen extra openingstijden hanteert.  

Elders in het land doet men pogingen om de winkelzondagen af te schaffen om zodoende niet toe te geven aan een 24 uurs economie en een rustpunt in onze drukke maatschappij te hebben. Natuurlijk mag u ervan uit gaan dat wij als ChristenUnie daar naar streven.

 

Gerard Corjanus

« Terug

Reacties op 'Openstelling Albert Heijn Dronten'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.