ChristenUnie ruimt zwerfafval op in Dronten

20180127 Afval prikkenmaandag 29 januari 2018 10:14

Tijdens de raadsvergadering van donderdag 25 januari 2018 is op initiatief van de ChristenUnie de motie Statiegeldalliantie aangenomen.

Om rondzwervend afval verder terug te dringen zal nu ook de gemeente Dronten zich inzetten voor het heffen van statiegeld op kleine plastic flesjes en blikjes.

Zwerfafval is een groot probleem voor ons milieu. De ChristenUnie vindt het belangrijk om bewust om te gaan met onze leefomgeving. Ons raadslid Marianne Witteveen zegt: “Statiegeld zorgt voor minder zwerfafval, minder dierenleed, minder opruimkosten en betere recycling van waardevolle materialen. Dit is ook in onze gemeente Dronten van groot belang. We zijn samen verantwoordelijk voor de leefbaarheid van onze dorpen.” Marianne Witteveen zet zich al langere tijd actief in voor het terugdringen van zwerfafval. Eerder is zij daarvoor beloond met de ZwerfAfvalPakker-speld.

Zaterdag 27 januari 2018 is Marianne Witteveen met andere leden van ChristenUnie Dronten opnieuw aan de slag gegaan in het centrum van Dronten. Er is veel afval opgeruimd. Dronten is weer een stukje schoner en mooier geworden!

 

« Terug