Huisvesting Christiaan Huygens

Christiaan Huygens.JPGmaandag 04 maart 2019 15:54

Sinds 2009 is in Dronten het Christiaan Huygens onderwijs tijdelijk gehuisvest in het gebouw van De Windroos, vlak naast Het Kompas.
Christiaan Huygens is een afdeling van Het Kompas voor voltijds onderwijs voor hoogbegaafde kinderen uit de wijde regio Dronten.

Sinds de start als Leonardo-onderwijs hebben de noodlokalen dienst gedaan om deze kinderen een plek te bieden. Maar na tien jaar is dat niet houdbaar meer.
Afgelopen raadsvergadering heeft onze fractie de wethouder hierover vragen gesteld:

"Wij krijgen veel signalen dat ouders van leerlingen van de Christiaan Huygensschool ongerust zijn over de onderwijshuisvesting. De huidige huisvesting loopt op z'n eind. Ouders vrezen dat er vanaf mei geen locatie voor hen is. Kunt u hierin meer duidelijkheid geven?"

De wethouder heeft verteld dat hij wel meer duidelijkheid kan geven, maar nog geen volledige duidelijkheid. De kinderen kunnen in ieder geval tot het eind van dit schooljaar nog in dit gebouw blijven, daarna zal het worden afgebroken. Sinds april 2018 is het college in gesprek met het bestuur van Codenz om een passende oplossing te vinden voor het nieuwe schooljaar. Er is een voorstel in voorbereiding om daarin te voorzien. De wethouder hoopt binnen twee weken hierover duidelijkheid te kunnen geven. Dan zal ook de gemeenteraad hierover worden ingelicht. De ChristenUnie vindt het belangrijk dat er op korte termijn duidelijkheid komt over de nieuwe locatie, en wil graag voorkomen dat de leerlingen over meerdere locaties verdeeld worden.

Marloes Hotting (raadslid, oa onderwijs)

« Terug

Reacties op 'Huisvesting Christiaan Huygens'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.